3. september 2007

Raamatuklubi puhkus Korful

Saabusin eile Korfult, mis on olnud üks minu unistuste sihtkohtadest tänu Durrelli Minu perele ja muudele loomadele :) Korfu oli muidugi suurepärane. Reisi jäävad varjutama ainult sääsed ja nohu.

Nädal seal kujunes väga lugemise rohkeks. Kogu seltskonnaga lamasime mitmel päeval õhtuni rannas, kõigil ninad raamatutes. Tänu nii viljakale lugemispuhkusele jõudsin nädalaga läbi lugeda kaks uut raamatut.

Alustasin reisi Kazuo Ishiguro teosega Never Let Me Go, aga algus venis ja tundsin, et ei ole päris selle raamatu aeg, hiljem hakkas seda lugema hoopis minu sõbranna. Ise võtsin siis käsile hoopis varem alustatud Haddoni uue loo A Spot of Bother. Täitsa mõnus lugemine oli. See oli ühe perekonna lugu - nende omavahelistest suhetest ja lõpuks leitud õnnest. Lähemalt keskenduti küll pereisale, kes ühel päeval hakkab uskuma, et tal on kasvaja, ja et ta sureb varst. Ta keerab päris korralikult segi ja siis juhtub veel igasugu muid sündmusi, mis kogu perekonna elu päris kõvasti pea peale keeravad.
Kirjutatud on lõbusalt ja lugeda on mõnus. Hea lugu, aga ei midagi erilist ka.

Teise reisiraamatuna lugesin samuti kunagi korra alustatud Arthur Goldeni romaani Memoirs of Geisha. See raamat meeldis mulle väga. Jutustatud oli väga haaravalt, elasin geisha loole väga kaasa. Raamatu lõpus tabas mind kerge pettumus. Kui olin lõpetanud omast arust ühe tõelise geisha tõeliste memuaaride lugemise, sain lehte keerates teada, et tegelikult on kõik eelnevalt loetu hoopis autori väljamõeldis. Kuidagi kurb oli, et seda ilusat lugu ei olegi tegelikult sündinud.
Muidugi raamatu väärtust see minu silmis ei kahanda - tegemist on väärtusliku infoallikaga. Minul puudust ausalt öeldes varem ettekujutus geishade tegelikust olemusest ja elust. Teadsin neid pigem ainult kui ilusate kimonotega jaapani naisi.

Veel reisi viimasel päeval ostsin Gouviast ammu ihaldatud John Grishami uue raamatu An Innocent Man. Juba on sellest veerandijagu loetud ja nagu Grisham ikka, jutustab haaravalt. Kuigi seekord on tegemist päris tõesti juhtunud looga, mida siis autor oma pilgu läbi dokumenteerib.

Mõne aja pärast siis sellest viimasest raamatust ka lähemalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar