16. juuni 2009

Water for Elephants

Just sellenimelise Sarah Grueni raamatu leidsin täiesti ootamatult kaminatoa kapist. Olin tema olemasolu absoluutselt unustanud. Sai soetatud vist juba 2 suve tagasi..
Just praegu tundub SEE, mida lugeda.. ja algus ongi tehtud. Kuigi lugemise aega on vähe olnud. Õhtuti niidab uni maha.
Raamatus juttu järsku orvuks jäänud veterinaariatudengist, kes avastab, et tal ei ole sentigi hinge taga ning kõnnib lõpueksamilt minema.. Ta hüppab mööduvale rongile ning avastab end keset rändtsirkuse möllu..
Umbes sealmaal ma praegu raamatuga olengi. Mis edasi, sellest edaspidi :)

9. juuni 2009

Veel ühtteist vahepealsest lugemisest

Proovin siia Amazoni abiga kirja saada mõned raamatud, mis meenuvad viimasest aastast:

Mida ... me üldse teame? - kogumik universumi toimimise salapärasustest, pole päris otsast lõpuni läbi lugenud, aga intrigeerivaid teemasid on seal piisavalt.

He's Just Not That Into You - Greg Behrendt - ostsin selle reklaami ohvriks langenuna, lugesin pool läbi ja hakkasi mõtlema, et päris üks ühele ma oma ellu seda
Seksi ja Linna naistele mõeldud meeste mõtete lugemise raamatut kanda ei saa.. pooleli hetkel.

Sergei Lukjanenko - The Night Watch - ostsin triloogia esimese raamatu ja mõnda aega lugesin päris suure huviga. Mingil hetkel aga pooleli ta jäigi..

Jodi Picoult - Süüdistus - ostsin puhtalt sellepärast, et tõlkijaks oli minu kallis inglise keele õpetaja Leelo Kaskmann. Raamat ise oli tüüpiline Picoult, kuid mitte nii meeldejääv, et ma praegu teaksin, millest täpselt. Picoult'il on paremaid lugusid..

Eat, Pray, Love - Elizabeth Gilbert - võtsin uuesti ette ja jõudsin lugemisega millalgi sügisel isegi kuskile veerandi või kolmandikuni. Miskipärast aga ei edene see raamat mul. Ühe naise eneseotsingud on intrigeeriv teema, kuid miski selles jääb mulle mõistmatuks või miskipärast ei edene tema eneseavastuste lugemine mul kuigivõrd.

Anna Gavalda - Hunting and Gathering - oli väga mõnus raamat, haaras mind oma lummusse päris pikaks ajaks. Üks klassika, mida aegajalt üle lugeda. Loo keskmes on kolm omamoodi tegelast, kes jagavad üht korterit Pariisis. Selle loo moodustavadki need kolm ja ühe vanaema, kes ühel hetkel samuti nende juurde kolib. Nende kasvamised ja arengud ning omavaheline sügav sõprus on see, mis pakub väga mõnusa ja nauditava lugemiselamuse.


Millalgi sügisel kooli raamatukogust võtsin Nick Hornby - Maoli. Lugu sellest, kuidas üks noor kutt ootamatult isaks saab.

Rohkem vist praegu kuidagi ei meenu asju..

... ja varsti on terve aasta kui unenägu läinud...

Ma olen selle raamatublogi siin täiesti unarusse jätnud. Lausa kurb. Vahepeal on palju-palju raamatuid loetud ja päris kindlasti ei suuda ma neid kõiki enam meenutada, veel vähem nende lugemise järjekorda ning kõiki vahetuid muljeid.

Panen siis kirja vähemalt need, mis sügavama jälje jätnud.

Pimedal ajal (sügisel või talvel) haaras mind Twilighti hullus. Ma olin seda Stephenie Meyeri Videviku eestikeelset raamatut juba enne ka raamatupoes märganud, natuke nagu tõmbas selle poole, kuid vaatasin et noorteraamat ja jätsin asja sinnapaika. Ühel päeval aga raamatupoes kolades pidin selle raamatu ära ostma, ingliskeelse siis.
Öö möödus lugedes ning järgmised nädalad elasin justkui mingis teises maailmas. Twilighti lummuses ostsin ka 2 järgmist osa ning needki lugesin imekiirelt läbi.
Viimase, neljanda raamatuga, lõpetasin aga alles hiljuti, nüüd kevadel. Kokkuvõtteks ütleks, et esimene oli siiski parim.. mingi seletamatu maagia..

Viimastel nädalatel lugesin eesti keeles üle eelmise aasta lemmiku, Donna Tartt'i Salajase ajaloo. Ikka super. Ikka veel ja ka eesti keeles.

Püüan nüüd ja edaspidi oma raamatumaailma avastamisretked ikka kirja ka panna.. st üritan ennast parandada ja järjekindlam olla :)